Risotto z boczkiem i zielonym groszkiem

28 czerwca 2011, dodał: Krystyna
Artykuł zewnętrzny

składniki:

20 dag ryżu, 10 dag wędzonego boczku, 1 cebul, 3 łyżki masła, 25 dag mrożonego zielonego groszku, 2 łyżki posiekanej natki pietruszki, 1 garść parmezanu,1,5 litra gorącego bulionu.

Wykonanie:

Boczek pokroić w kostkę, przesmażyć, dodać pokrojoną w kostkę cebulę, podsmażyć. Dodać ryż, dokładnie wymieszać, zalać bulionem i mieszając gotować 20 minut aż ryż będzie miękki.Dodać groszek, chwilkę pogotować. Posolić, popieprzyć. Zdjąć z ognia dodać garść parmezanu i natkę pietruszki, wymieszać i danie gotowe.



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.