Rejbak

3 maja 2009,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

składniki:

1 kg ziemniaków, 15 dag pieczonego mięsa drobiowego (kurczak, indyk), 10 dag parówek, 1 cebula (10 dag), 1 szklanka mąki pszennej, 2 łyżki oliwy, 1 jajko, garść posiekanej zieleniny: natka pietruszki, koperek, estragon, majeranek, rozmaryn, przyprawa Kucharek Smak Wiosny, sól, czarny pieprz mielony Prymat, tłuszcz i bułka tarta Prymat do przygotowania formy do pieczenia.

Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zeszklić na tłuszczu. Mięso oddzielić od kości i pokroić w kostkę. Parówki obrać z osłonek i pokroić w plasterki. Mięso i parówki dodać do cebuli i smażyć 5 min, stale mieszając.

Ziemniaki obrać, opłukać i zetrzeć na drobnej tarce, dodać mąkę, jajko, cebulę z mięsem i posiekaną zieleninę. Doprawić do smaku Kucharkiem i pieprzem.

Naczynie do zapiekania wysmarować tłuszczem, wysypać tartą bułką i przełożyć masę ziemniaczaną niezbyt grubą warstwą mięsa. Piec 40 min w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stop. C. Wegetarianie zamiast mięsa mogą dodać grzyby.

źródło: www.prymat.pl



FORUM - bieżące dyskusje

Kosmetyczne kity
Oj tak, zwłaszcza nie lubię takich tłustych peelingów, które trudno potem zmyć ze skóry...
Socjalizacja psa
Czasem szczekanie to nie oznaka strachu, ale potrzeba zbudowania pozycji siły...
Karaoke na weselu
Oj tak, ja też nie lubię takich sytuacji, ludzie jak sobie popiją, to zachowują...
Narkomania
Ale nic tego nie usprawiedliwia, przecież ogólnie jest wiadomo, jak to działa. Kto raz...