Rejbak

3 maja 2009, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

składniki:

1 kg ziemniaków, 15 dag pieczonego mięsa drobiowego (kurczak, indyk), 10 dag parówek, 1 cebula (10 dag), 1 szklanka mąki pszennej, 2 łyżki oliwy, 1 jajko, garść posiekanej zieleniny: natka pietruszki, koperek, estragon, majeranek, rozmaryn, przyprawa Kucharek Smak Wiosny, sól, czarny pieprz mielony Prymat, tłuszcz i bułka tarta Prymat do przygotowania formy do pieczenia.

Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zeszklić na tłuszczu. Mięso oddzielić od kości i pokroić w kostkę. Parówki obrać z osłonek i pokroić w plasterki. Mięso i parówki dodać do cebuli i smażyć 5 min, stale mieszając.

Ziemniaki obrać, opłukać i zetrzeć na drobnej tarce, dodać mąkę, jajko, cebulę z mięsem i posiekaną zieleninę. Doprawić do smaku Kucharkiem i pieprzem.

Naczynie do zapiekania wysmarować tłuszczem, wysypać tartą bułką i przełożyć masę ziemniaczaną niezbyt grubą warstwą mięsa. Piec 40 min w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stop. C. Wegetarianie zamiast mięsa mogą dodać grzyby.

źródło: www.prymat.pl



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz