Razowe ciasto ze śliwkami

14 października 2012,
dodał: krakowianka
Artykuł zewnętrzny

Ciasto zagnieść z:

300 g mąki pełnoziarnistej

200 g masła

100 g cukru ciemnego

2 żółtek

łyżeczki proszku do pieczenia

wstawić na pół godziny do lodówki i schłodzić

w tym czasie poprzekrawać śliwki na połówki

a blachę wyłożyć papierem do pieczenia

schłodzone ciasto przedzielić na 2 części – mniej więcej 3/4 i 1/4

3/4 ciasta rozwałkować i położyć na spód blachy, ponakłówać i podpiec w piekarniku jakieś 10 minut

na podpieczony spód wyłożyć śliwki – środkiem do góry!  posypać je cukrem brązowym

i resztą pozostałego ciasta (ja rozdzierałam je palcami i kładłam na śliwkach)

Ciasto wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na ok 30 minut

file1350232954



FORUM - bieżące dyskusje

Włosy wypadają i łamią się... jak s…
Na włosy świetnie działają wszelkie wcierki trychologiczne np peeling kwasowy i inne specyfiki...
Nadkwasota
Czy ktoś skutecznie wyleczył nadkwasotę dzięki diecie lub naturalnym metodom: zioła, suplementy itp?...
Co sądzicie o liposukcji.
Liposukcja jest dość inwazyjnym zabiegiem, związanym z koniecznością miejscowego znieczulenia. Problemem są jednak częste...
Powiekszenie biustu
W Pure Clinic w Lublinie wykonywane jest powiększanie piersi z użyciem przeszczepu tłuszczu. Jestem...