Razowe ciasto ze śliwkami

14 października 2012, dodał: krakowianka
Artykuł zewnętrzny

Ciasto zagnieść z:

300 g mąki pełnoziarnistej

200 g masła

100 g cukru ciemnego

2 żółtek

łyżeczki proszku do pieczenia

wstawić na pół godziny do lodówki i schłodzić

w tym czasie poprzekrawać śliwki na połówki

a blachę wyłożyć papierem do pieczenia

schłodzone ciasto przedzielić na 2 części – mniej więcej 3/4 i 1/4

3/4 ciasta rozwałkować i położyć na spód blachy, ponakłówać i podpiec w piekarniku jakieś 10 minut

na podpieczony spód wyłożyć śliwki – środkiem do góry!  posypać je cukrem brązowym

i resztą pozostałego ciasta (ja rozdzierałam je palcami i kładłam na śliwkach)

Ciasto wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na ok 30 minut

file1350232954



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.