Ravioli z pożywnym sosem

31 stycznia 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

Sos:
½ kg wieprzowego mięsa bez kości (np. szynka)
2 cebule
1 ogórek kiszony
puszka czerwonej kukurydzy
2 marchewki
½ małego selera
garść suszonych grzybów
smalec do smażenia
sól, pieprz
wegeta pikantna
1 łyżka mąki pszennej
1 łyżka mąki ziemniaczanej
1 kostka rosołowa
listek laurowy, ziele angielskie


Mięso pokroić w grubą kostkę, wymieszać z przyprawami, podsmażyć na smalcu. Do garnka wlać ½ l wody, wrzucić kostkę rosołową, wrzucić podsmażone mięso, na tym samym tłuszczu podsmażyć cebulę pokrojoną w grube piórka, dołożyć do mięsa. Grzyby umyć, dołożyć do garnka. Marchew i  selera obrać, pokroić w grubą kostkę też dołożyć do sosu. Po 30 minutach dołożyć ogórka kiszonego pokrojonego w paseczki. Jak już mięso jest miękkie na koniec dodać czerwoną fasolę z puszki. Chwilę podgotować,  zaprawić mąką. Podawać z chlebem, ziemniakami, kaszą, ryżem, ravoli lub makaronem. Pasuje do wszystkiego i jest bardzo pożywny.

file1264946757



FORUM - bieżące dyskusje

Wydarzenia w Twoim mieście !
Gdy pracowałam na drugie zmiany, omijały mnie wszystkie wydarzenia. Przez kilka lat pracowałam...
Ploteczki - ogólny Off Topic :D
A to prawda. Zastanawiają mnie te stacje badania jakości powietrza. Dziwne, że w...
Koronawirus - porady, obalanie mitó…
U mnie w pracy połowa choruje, ale na przeziębienie, nie na Stratusa, który...
Związki wyznaniowe - dlaczego powst…
Takie grupy zaspokajają jakieś konkretne potrzeby i to skłania ludzi do przynależności. Dodatkowo wspólne...