Makaron z tuńczykiem i szpinakiem

10 kwietnia 2013,
dodał: beatriczenkiczen
Artykuł zewnętrzny
Składniki (2 porcje):
  • 130-180 gr tuńczyka z puszki w sosie własnym (może być też z wody, w oleju)
  • 200 gram szpinaku
  • ząbek czosnku
  • sól/pieprz
  • makaron dla 2 osób
  • sól, pieprz

Na początku przygotowujemy makaro, według wskazań na opakowaniu. W między czasie na patelnię wrzucamy mrożony szpinak, tuńczyka z zalewą i przeciśnięty przez praskę czosnek. Kiedy szpinak się rozmrozi i podgrzeje razem z rybą, a makaron będzie ugotowany al dente – dodajemy go do patelni, mieszamy tak, aby wszystkie składniki się połączyły i makaron był ładnie oblepiony tuńczykiem i szpinakiem. Doprawiamy sola i pieprzem.

file1365580979



FORUM - bieżące dyskusje

Uzbekistan i Kazachstan
Jakoś mnie tam nie ciągnie - wolę bardziej cywilizowane miejsca....
kąpiel noworodka
Szare mydlo jest najlepsze, ale dziś mamy Ci nie docenią bo jest zbyt...
Perfumy i Internet
Jeśli zapach jest już sprawdzony, to jak najbardziej można polować na cenowe okazje ulubionych...
Jak przygotować się do pracy w ogro…
Jak ktoś wie, jak się za to zabrać, to z samodzielnego założenia ogrodu...