Ragout z sandacza

26 stycznia 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Ragout z sandacza

Ilość: dla 4 osób
Czas przygotowania: 40 minut
3 Ragout z sandacza
Niezbędne produkty:
500g filetów z sandacza
1 czerwona cebula
2 papryki mix
3 łyżki oliwy
1 łyżka soku z cytryny
Produkty Kamis:

3 łyżki Musztardy węgierskiej
1 łyżeczka Czosnku suszonego w płatkach Specialite
1 łyżeczka Kminku
2-3 łyżeczki Papryki słodkiej
Sól morska z pieprzem

Sandacza pokroić w grube kawałki, oprószyć solą morska z pieprzem, 1 łyżką słodkiej papryki, skropić sokiem z cytryny, oliwą, obsmażyć. W rondelku podsmażyć plastry ziemniaków, dodać cebulę, cząstki papryki, podlać wodą, dusić 20 minut. W połowie dodać musztardę, czosnek oraz przyprawy. Pod koniec dodać sandacza, dusić jeszcze 5 minut na małym ogniu.