Ragout z sandacza

26 stycznia 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Ragout z sandacza

Ilość: dla 4 osób
Czas przygotowania: 40 minut
3 Ragout z sandacza
Niezbędne produkty:
500g filetów z sandacza
1 czerwona cebula
2 papryki mix
3 łyżki oliwy
1 łyżka soku z cytryny
Produkty Kamis:

3 łyżki Musztardy węgierskiej
1 łyżeczka Czosnku suszonego w płatkach Specialite
1 łyżeczka Kminku
2-3 łyżeczki Papryki słodkiej
Sól morska z pieprzem

Sandacza pokroić w grube kawałki, oprószyć solą morska z pieprzem, 1 łyżką słodkiej papryki, skropić sokiem z cytryny, oliwą, obsmażyć. W rondelku podsmażyć plastry ziemniaków, dodać cebulę, cząstki papryki, podlać wodą, dusić 20 minut. W połowie dodać musztardę, czosnek oraz przyprawy. Pod koniec dodać sandacza, dusić jeszcze 5 minut na małym ogniu.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jak rozmawiać z małym dzieckiem o j…
Mówmy dziecku o swoich potrzebach i uczuciach. Dawanie jasnych komunikatów – jak twoje zachowanie...
Jak poznałyście i zakochałyscie się…
Ja swojego przyszłego męża poznałam na dyskotece. To były czasy pięknej młodości,beztroskiej i niezapomnianej zabawy.
Wzór na spodniach
Choć wydaje się to kłopotliwe, stworzenie stylizacji ze spodniami we wzory nie jest...
wzdęcia
Dobrym sposobem na wzdęcia są herbatki ziołowe. Osobom, które często mają problem z uciskającymi...