Racuszki z manny i jabłek

2 listopada 2012,
dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

SKŁADNIKI: 20 dag kaszy manny, 2 szkl. mleka, łyżka masła, 2 jabłka, 2 łyżeczki cukru, 1/21 szkl. mąki, 2 jajka, olej.

Kaszę ugotować na mleku z masłem. Ostudzić. Dodać starte na dużych oczkach jabłka, wyrobić. Posłodzić. Dodać jajka oraz mąkę, wymieszać. Kłaść łyżką na rozgrzany tłuszcz. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać ze śmietaną i z cukrem waniliowym.

Doskonałe na śniadanko, zarówno dla dzieci jak i  dla dorosłych.

file1351872309



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...