Racuszki drożdżowe

29 listopada 2009,
dodał: Justyna
Artykuł zewnętrzny
  • 300 g mąki pszennej
  • 20 g drożdży
  • niepełna szklanka mleka
  • 2 szt. jaj
  • 30 g cukru
  • sól, tłuszcz do smażenia, cukier puder do posypania

sporządzić ciasto bez rozczynu: w ciepłym mleku rozprowadzić drożdże, następnie dodać sól, podgrzane i ubite jaja z cukrem oraz na koniec przesianą mąkę. Całość wyrobić. Ciasto powinno mieć konsystencję nieco rzadszą niż na kluski kładzione. Na patelni rozgrzać tłuszcz, ciasto nakładać łyżką i smażyć na złoty kolor.



FORUM - bieżące dyskusje

Tomaszów Mazowiecki
W tym mieście to nie ma szans na normalną pracę - jak jest coś...
Zakazane imiona dla dzieci
Oliwka to dla mnie koszmarne imię -kojarzy się z kosmetykiem ☺
rozstępy w bardzo młodym wieku
Wahania wagi są najgorsze; wtedy skóra rozciąga się i pęka tkanka łączna. ....
Wyjazd na Podlasie
Ostatnio Lubelskie fajnie się promuje w tv, piękne mają tam widoki....