Racuszki drożdżowe

29 listopada 2009,
dodał: Justyna
Artykuł zewnętrzny
  • 300 g mąki pszennej
  • 20 g drożdży
  • niepełna szklanka mleka
  • 2 szt. jaj
  • 30 g cukru
  • sól, tłuszcz do smażenia, cukier puder do posypania

sporządzić ciasto bez rozczynu: w ciepłym mleku rozprowadzić drożdże, następnie dodać sól, podgrzane i ubite jaja z cukrem oraz na koniec przesianą mąkę. Całość wyrobić. Ciasto powinno mieć konsystencję nieco rzadszą niż na kluski kładzione. Na patelni rozgrzać tłuszcz, ciasto nakładać łyżką i smażyć na złoty kolor.



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
Dobry tusz z silikonową szczoteczką…
Kupiłam niedawno tusz do rzęs z olejkiem. Taki w zielonym pojemniczku. Nie miałam względem...