Racuchy ziemniaczane

28 lutego 2014, dodał: Szanetka
Artykuł zewnętrzny

Składniki: 1 kg ziemniaków, 3 czubate łyżki mąki, 4 jaja, łyżka masła, 3 łyżki kwaśnej śmietany, cebula, 5 g drożdży, smalec , pieprz, sól.

Ziemniaki ugotować, zemleć, utrzeć z żółtkami i masłem, dodać śmietanę, utartą i przesmażoną na maśle cebulę oraz mąkę wymieszaną z rozkruszonymi drożdżami. Doprawić solą i pieprzem. Masę dokładnie utrzeć, dodać pianę z białek i delikatnie wyrobić. Kłaść łyżką na mocno rozgrzany tłuszcz i smażyć z obu stron na rumiano. Podawać gorące z pikantnym sosem i surówką.

Smacznego!



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...