Racuchy z dowolnymi owocami

17 lutego 2010, dodał: gusia1000
Artykuł zewnętrzny

Składniki

  • mąka pszenna-2 szklanki,
  • zsiadłe mleko, lub kefir-2 szklanki,
  • 2 jajka,
  • cukier kryształ-1 łyżeczka,
  • szczypta soli,
  • proszek do pieczenia, lub soda oczyszczona-pół łyżeczki,
  • 4 jabłka, lub inne owoce w zależności od sezonu, tj. : jagody, rabarbar, wiśnie, śliwki,
  • olej słonecznikowy do smażenia,
  • cukier puder do posypania racuchów,
  • słodka śmietanka do polania.

Takimi racuchami zawsze zachwycać się będą dzieci, a i dorośli też nie pogardzą.

Etapy przygotowania

Mąkę pszenną wymieszać z zsiadłym mlekiem i 2 jajkami.
Dodać cukier, proszek do pieczenia, lub sodę oczyszczoną i szczyptę soli.
Dodać także obrane i pokrojone w plastry jabłka, lub inne owoce.
Mieszamy to wszystko razem i smażymy na rozgrzanym tłuszczu małe placki.
Potem odsączamy racuchy na papierowych serwetkach i posypujemy cukrem pudrem, lub też polewamy słodką śmietanką.

54571_racuchy-z-dowolnymi-owocami_0_1



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz