Racuchy jabłkowo-kokosowe

31 maja 2011, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Bardzo smaczne, proste racuszki z jabłkami, wzbogacone dodatkowo smakiem wiórek kokosowych.

Czas : 30 minut

Składniki :

  • 1 szklanka zsiadłego mleka
  • ¾ szklanki mąki
  • 1 jajko
  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • 1 łyżka cukru
  • ½ szklanki wiórek kokosowych
  • 2 duże jabłka
  • olej do smażenia

Wymieszać dobrze mleko, jajko, mąkę, proszek do pieczenia, szczyptę soli. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w cieniutkie plasterki. Dodać do ciasta razem z wiórkami kokosowymi. Wymieszać. Na patelni rozgrzać olej . Na gorący kłaść porcję ciasta (tak mniej więcej objętość nie pełnej łyżki wazowej do zupy). Smażyć na rumiano z obu stron ostrożnie przewracając łopatką.
Podawać lekko przestudzone z kwaśną śmietaną i cukrem.

Z tej porcji wychodzi ok. 12 sztuk racuchów.




FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...