Racuchy jabłkowo-kokosowe

31 maja 2011, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Bardzo smaczne, proste racuszki z jabłkami, wzbogacone dodatkowo smakiem wiórek kokosowych.

Czas : 30 minut

Składniki :

  • 1 szklanka zsiadłego mleka
  • ¾ szklanki mąki
  • 1 jajko
  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • 1 łyżka cukru
  • ½ szklanki wiórek kokosowych
  • 2 duże jabłka
  • olej do smażenia

Wymieszać dobrze mleko, jajko, mąkę, proszek do pieczenia, szczyptę soli. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w cieniutkie plasterki. Dodać do ciasta razem z wiórkami kokosowymi. Wymieszać. Na patelni rozgrzać olej . Na gorący kłaść porcję ciasta (tak mniej więcej objętość nie pełnej łyżki wazowej do zupy). Smażyć na rumiano z obu stron ostrożnie przewracając łopatką.
Podawać lekko przestudzone z kwaśną śmietaną i cukrem.

Z tej porcji wychodzi ok. 12 sztuk racuchów.




FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...