QUICHE ziemniaczany

15 listopada 2010,
dodał: Fima
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

60 dag ziemniaków

cebula

pęczek natki

3 ząbki czosnku

szklanka śmietany

3 jajka

sól, pieprz

Przygotowanie:

Ziemniaki obrać, umyć. Gotować w osolonym wrzątku ok. 20 minut. Odcedzić, ostudzić, pokroić w kostkę. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Natkę opłukać , posiekać. Jajka wbić do miski, roztrzepać ze śmietaną, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Do masy dodać wszystkie warzywa i rozgnieciony czosnek. Wymieszać, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Nadzienie rozłożyć na cieście. Piec 40 minut w temp. 200ºC.



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...