Quiche z szynką i porami i anchois

16 września 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Ilość: dla 4 osób
Czas przygotowania: 40 minut

składniki:
1 opakowanie ciasta francuskiego
1/3 pora
200 g szynki
4 jaja
250 ml śmietanki 30 %

Przyprawy KAMIS:
Zioła prowansalskie
Pieprz czarny mielony
Sól morska w młynku

Schłodzonym ciastem francuskim wylepić małe foremki. Zapiekać 10-15 minut w temp. 185 st. Szynkę podsmażyć z porem doprawić solą i pieprzem, ułożyć w foremkach, dodać anchois, następnie zalać masą przygotowana ze śmietany, jaj i ziół prowansalskich. Całość ponownie zapiekać 10 minut w temp. 180 st.

www.kamis.pl



FORUM - bieżące dyskusje

Ubrania hand made
Ja się uczę robienia na drutach, żeby mieć własnoręcznie wydziergane sweterki...
Fryzura na półmetek/połowinki
Taka jak na wesele, bo impreza przecież podobna;)
Nauka niemieckiego
Fajnie byłoby uczyć się z native speakerem albo kimś, kto był parę lat w Niemczech...
Jęczmień znacznych rozmiarów
Warto często przemywać oczy np. naparem z rumianku...