Quiche z szynką i porami i anchois

16 września 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Ilość: dla 4 osób
Czas przygotowania: 40 minut

składniki:
1 opakowanie ciasta francuskiego
1/3 pora
200 g szynki
4 jaja
250 ml śmietanki 30 %

Przyprawy KAMIS:
Zioła prowansalskie
Pieprz czarny mielony
Sól morska w młynku

Schłodzonym ciastem francuskim wylepić małe foremki. Zapiekać 10-15 minut w temp. 185 st. Szynkę podsmażyć z porem doprawić solą i pieprzem, ułożyć w foremkach, dodać anchois, następnie zalać masą przygotowana ze śmietany, jaj i ziół prowansalskich. Całość ponownie zapiekać 10 minut w temp. 180 st.

www.kamis.pl



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jak zgubić piwny brzuszek?
Który facet wypije mineralną zamiast piwa ? Ja nie znam takiego...
Zajęci na Tinderze
Raczej nudzi im się w dlugoletnich związkach , więc nowych wrażeń szukają ...
Perfumy a znak zodiaku
Ja lubię drzewne nuty , jestem Wagą a więc to by się zgadzało
Smutek po śmierci pupila
Też współczuję, bo to wielka trauma patrzeć na cierpienie bezbronnego zwierzaka.... A sprawę bezdomnych...