Quiche z szynką i porami i anchois

16 września 2010,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Ilość: dla 4 osób
Czas przygotowania: 40 minut

składniki:
1 opakowanie ciasta francuskiego
1/3 pora
200 g szynki
4 jaja
250 ml śmietanki 30 %

Przyprawy KAMIS:
Zioła prowansalskie
Pieprz czarny mielony
Sól morska w młynku

Schłodzonym ciastem francuskim wylepić małe foremki. Zapiekać 10-15 minut w temp. 185 st. Szynkę podsmażyć z porem doprawić solą i pieprzem, ułożyć w foremkach, dodać anchois, następnie zalać masą przygotowana ze śmietany, jaj i ziół prowansalskich. Całość ponownie zapiekać 10 minut w temp. 180 st.

www.kamis.pl



FORUM - bieżące dyskusje

Tomaszów Mazowiecki
W tym mieście to nie ma szans na normalną pracę - jak jest coś...
Zakazane imiona dla dzieci
Oliwka to dla mnie koszmarne imię -kojarzy się z kosmetykiem ☺
rozstępy w bardzo młodym wieku
Wahania wagi są najgorsze; wtedy skóra rozciąga się i pęka tkanka łączna. ....
Wyjazd na Podlasie
Ostatnio Lubelskie fajnie się promuje w tv, piękne mają tam widoki....