Pyszna i szubka zupa pomidorowa z mielonem mięsem
Artykuł zewnętrzny
składniki:
- 1/2 kg mięsa mielonego (osobiście polecam chude)
- 2-3 duże pomidory obdarte ze skórki
- słoiczek koncentratu pomidorowego Łowicz
- żółty ser
- ryż
- grzanki
- natka pietruszki
- sól, pieprz
wykonanie:
rozdrobnione mięso mielone gotować przez 10 minut, następnie dodajemy pokrojone w kostkę pomidory (w zależności od tego czy chcemy żeby kawałki pomidorów rozgotowały się całkiem czy nie, kroimy w mniejszą lub większa kostkę), znów gotujemy 10 minut. Następnie dO
W tym czasie gotujemy ryż i wkładamy na dno miski, trzemy trochę żółtego sera i kładziemy na ryż. Siekamy natkę pietruszki. Zalewamy ryż i ser ugotowaną zupą z mięsem i pomidorami. Wrzucamy grzanki i posypujemy pokrojoną pietruszką.
Ilość sera, ryżu, natki i grzanek proponuję dobrać do własnych upodobań :)
Smacznego!!! :)
fot. redakcja