Puszysty delikatny sernik
margaryna Kasia
1/2 szklanki cukru
2 i 1/2 szklanki mąki pszennej
4 żółtka
cukier waniliowy Delecta
2 łyżeczki proszku do pieczenia
3 łyżki ciemnego kakao
ser:
kg mielonego sera
5 żółtek
masło roślinne w kubeczku
2 szklanki cukru
budyń waniliowy
cukier waniliowy Delecta
2 łyżki mąki ziemniaczanej
łyżeczka zapachu do sernika lub dowolnego
namoczone rodzynki
Składniki na kruche ciasto zagnieść i włożyć do lodówki. Ze składników na ser żółtka utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym, powoli dodać ser, mąkę i budyń. Na końcu dodać pianę z 5 białek, powoli mieszać nie załamując piany. Na blachę nałożyć 3/4 części kruchego ciasto, na to masa serowa a następnie pokruszyć resztę ciasta na masę. Piec około 60 minut w nagrzanym piekarniku w temp. 180 stopni C na złoty kolor.