Puszysty delikatny sernik

Avatar photo
29 listopada 2010,
dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki na kruche ciasto:

margaryna Kasia

1/2 szklanki cukru

2 i 1/2 szklanki mąki pszennej

4 żółtka

cukier waniliowy Delecta

2 łyżeczki proszku do pieczenia

3 łyżki ciemnego kakao

ser:

kg mielonego sera

5 żółtek

masło roślinne w kubeczku

2 szklanki cukru

budyń waniliowy

cukier waniliowy Delecta

2 łyżki mąki ziemniaczanej

łyżeczka zapachu do sernika lub dowolnego

namoczone rodzynki

Składniki na kruche ciasto zagnieść i włożyć do lodówki. Ze składników na ser żółtka utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym, powoli dodać ser, mąkę i budyń. Na końcu dodać pianę z 5 białek, powoli mieszać nie załamując piany. Na blachę nałożyć 3/4 części kruchego ciasto, na to masa serowa a następnie pokruszyć resztę ciasta na masę. Piec około 60 minut w nagrzanym piekarniku w temp. 180 stopni C na złoty kolor.



Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.