Purre z burakiem

17 stycznia 2010,
dodał: Pyza
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 50 dkg ziemniaków
  • 1 niezbyt duży burak ćwikłowy
  • 2-3 łyżeczki tartego chrzanu (może być ze słoiczka)
  • 1 łyżka masła
  • 1/3-1/2 szkl. mleka
  • do smaku: sól

Sposób przygotowania:
Buraka wyszorować, ugotować do miękkości, obrać ze skórki, zetrzeć na tarce jarzynowej, dolać mleko i zmiksować Ziemniaki obrać, ugotować do miękkości. Gorące utłuc z dodatkiem masła i ciepłego mleka, dodać buraka i chrzan, doprawić do smaku solą. Podawać do mięs, zwłaszcza do wołowiny. Można też buraka i ziemniaki upiec razem albo ugotować w łupinkach na parze.

file1263723245



Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.