Puree ziemniaczano-pietruszkowe

25 sierpnia 2009, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Puree ziemniaczano-pietruszkowe

Czas : 30 minut

Składniki : 4 średnie ziemniaki
1 pietruszka
1 łyżka masła
¼ szklanki słodkiej śmietanki
1 łyżeczka soli
4 łyżki usiekanej natki pietruszki

Obrane ziemniaki i pietruszkę pokroić na równe kawałki . Zalać wodą i osolić . Ugotować do miękkości. Utłuc ( lub zmiksować ) na puree dodając masło i śmietankę . Wsypać natkę i wymieszać

 

nadesłane: Babciagramolka



FORUM - bieżące dyskusje

Żółte paznokcie
Dlatego ja zmywam lakier zaraz po imprezie czy innej okazji, nie trzymam długo na paznokciach.
Tanie gotowanie
Ja nie lubię odgrzewanego,zwłaszcza z mikrofali. Jest gumowate...
Srebrna torebka, jaki kolor butów?
Z nią zawsze jest problem, lepsze są jednak stonowane kolory...
najbardziej nietrafiony prezent
Dostałam raz taki na 18-tkę - krowę ze śmiesznym napisem, chyba miało być...