Puree ziemniaczano-pietruszkowe

25 sierpnia 2009,
dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Puree ziemniaczano-pietruszkowe

Czas : 30 minut

Składniki : 4 średnie ziemniaki
1 pietruszka
1 łyżka masła
¼ szklanki słodkiej śmietanki
1 łyżeczka soli
4 łyżki usiekanej natki pietruszki

Obrane ziemniaki i pietruszkę pokroić na równe kawałki . Zalać wodą i osolić . Ugotować do miękkości. Utłuc ( lub zmiksować ) na puree dodając masło i śmietankę . Wsypać natkę i wymieszać

 

nadesłane: Babciagramolka



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...