Puree ziemniaczano-cebulowo-brzoskwiniowe zapiekane z serem
Artykuł zewnętrzny
Puree ziemniaczano-cebulowo-brzoskwiniowe zapiekane z serem
Czas : 1 godzina
Składniki :
4 średnie ziemniaki
1 cebula
1 połówka brzoskwini z syropu + 4 połówki do podawania
sól
pieprz mielony ( kolorowy )
½ łyżki masła
słodka śmietanka
2 łyżki utartego sera Chedar
Ugotować ziemniaki razem z cebulą w osolonej wodzie. Odcedzić . Dodać masło , śmietankę , ser . Zrobić puree . Gdy ser już się rozpuści dodać bardzo drobno pokrojoną połówkę brzoskwini .Wymieszać . 4 połówki brzoskwini napełnić puree ziemniaczanym ( lekko ściąć spód by się nie wywracały ), posypać z wierzchu mielonym kolorowym pieprzem .Wstawić do piekarnika na 20 minut. Podawać ze schabem duszonym z cebulą i brzoskwiniami.
nadesłane: Babciagramolka