Puree ziemniaczano-cebulowo-brzoskwiniowe zapiekane z serem

24 sierpnia 2009, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Puree ziemniaczano-cebulowo-brzoskwiniowe zapiekane z serem

Czas : 1 godzina

Składniki :

4 średnie ziemniaki
1 cebula
1 połówka brzoskwini z syropu + 4 połówki do podawania
sól
pieprz mielony ( kolorowy )
½ łyżki masła
słodka śmietanka
2 łyżki utartego sera Chedar

Ugotować ziemniaki razem z cebulą w osolonej wodzie. Odcedzić . Dodać masło , śmietankę , ser . Zrobić puree . Gdy ser już się rozpuści dodać bardzo drobno pokrojoną połówkę brzoskwini .Wymieszać . 4 połówki brzoskwini napełnić puree ziemniaczanym ( lekko ściąć spód by się nie wywracały ), posypać z wierzchu mielonym kolorowym pieprzem .Wstawić do piekarnika na 20 minut. Podawać ze schabem duszonym z cebulą i brzoskwiniami.

 

nadesłane: Babciagramolka



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.