Puree ziemniaczano- pietruszkowe

19 marca 2010, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Delikatne w smaku puree . dzięki dodaniu dużej ilości usiekanej natki pietruszki doskonale komponuje się kolorystycznie Np. z mięsami w sosie .

Czas : 30 minut

Składniki :

4 średnie ziemniaki

1 pietruszka

1 łyżka masła

¼ szklanki słodkiej śmietanki

1 łyżeczka soli

4 łyżki usiekanej natki pietruszki

Obrane ziemniaki i pietruszkę pokroić na równe kawałki . Zalać wodą i osolić . Ugotować do miękkości. Utłuc ( lub zmiksować ) na puree dodając masło i śmietankę . Wsypać natkę i wymieszać .

file1269018706



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jak rozmawiać z małym dzieckiem o j…
Mówmy dziecku o swoich potrzebach i uczuciach. Dawanie jasnych komunikatów – jak twoje zachowanie...
Jak poznałyście i zakochałyscie się…
Ja swojego przyszłego męża poznałam na dyskotece. To były czasy pięknej młodości,beztroskiej i niezapomnianej zabawy.
Wzór na spodniach
Choć wydaje się to kłopotliwe, stworzenie stylizacji ze spodniami we wzory nie jest...
wzdęcia
Dobrym sposobem na wzdęcia są herbatki ziołowe. Osobom, które często mają problem z uciskającymi...