Puree ziemniaczane

5 marca 2009, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

– 8-10 ziemniaków
– czubata łyżka masła roślinnego
– 1/2 szklanki mleka lub śmietanki
– szczypta soli
– szczypta utartej gałki muszkatałowej
– 2 żółtka

ugotowane i odcedzone ziemniaki lekko odparować, przełożyć do malaksera lub rozgnieść przez praskę, dodać masło, mleko, przyprawy, zmiksowac na puszystą masę, dodać żółtka.
Żaroodporne naczynie lekko wysmarować tłuszczem, włożyć masę, lekko skropic oliwą i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. Piec około 30 minut do lekkiego zrumienienia się.



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...