Puree szpinakowo-ziemniaczane

14 listopada 2010, dodał: dorota20w
Artykuł zewnętrzny

Podałam je dziś z kotletami mielonymi, surówkę pominęłam bo przecież szpinak szamaliśmy ;)

Składniki:

0,5 kg mrożonego szpinaku rozdrobnionego

2 ząbki czosnku

200ml jogurtu naturalnego

1 duża łyżka majonezu

sól, pieprz czarny świeżo mielony

2 łyżki oliwy z oliwek

gotowane ziemniaki

Wykonanie:

Ziemniaki obrać, ugotować.

Szpinak wrzucić na patelnie, włączyć, rozmrażać i lekko odparowywać wodę. Posolić, dodać starty czosnek i połowę jogurtu, jeszcze chwilkę podgotować.

Do malaksera wrzucić gorące ziemniaki, szpinak, jogurt, majonez, dużo pieprzu czarnego i oliwę z oliwek. Zemleć na puree.



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.