Pulpety z parowaru by Yvonne

17 listopada 2009, dodał: IwonaF
Artykuł zewnętrzny

20 dkg pieczonego fileta z indyka

20 dkg pieczonej karkówki

10 dkg sera Camembert

10 dkg wędzonego oscypka

20 dkg chudego twarogu

7 dkg cebuli

2 jajka

¾ szkl bułki tartej

½ łyżeczki suszonego rozmarynu

¼ łyżeczki słodkiej mielonej papryki

½ łyżeczki granulowanego czosnku

szczypta suszonego oregano

Mięsa i sery oraz cebulę  mielimy maszynką o średnim sicie. Dodajemy pozostałe składniki i wyrabiamy masę (o konsystencji miękkiej plasteliny). Formujemy kulki i gotujemy w parowacze przez 30 minut.

Smacznego!

file1258475886



FORUM - bieżące dyskusje

Ubrania hand made
Ja się uczę robienia na drutach, żeby mieć własnoręcznie wydziergane sweterki...
Fryzura na półmetek/połowinki
Taka jak na wesele, bo impreza przecież podobna;)
Nauka niemieckiego
Fajnie byłoby uczyć się z native speakerem albo kimś, kto był parę lat w Niemczech...
Jęczmień znacznych rozmiarów
Warto często przemywać oczy np. naparem z rumianku...