Pulpety z parowaru by Yvonne

17 listopada 2009,
dodał: IwonaF
Artykuł zewnętrzny

20 dkg pieczonego fileta z indyka

20 dkg pieczonej karkówki

10 dkg sera Camembert

10 dkg wędzonego oscypka

20 dkg chudego twarogu

7 dkg cebuli

2 jajka

¾ szkl bułki tartej

½ łyżeczki suszonego rozmarynu

¼ łyżeczki słodkiej mielonej papryki

½ łyżeczki granulowanego czosnku

szczypta suszonego oregano

Mięsa i sery oraz cebulę  mielimy maszynką o średnim sicie. Dodajemy pozostałe składniki i wyrabiamy masę (o konsystencji miękkiej plasteliny). Formujemy kulki i gotujemy w parowacze przez 30 minut.

Smacznego!

file1258475886



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...