Pulpety z parowaru by Yvonne

17 listopada 2009,
dodał: IwonaF
Artykuł zewnętrzny

20 dkg pieczonego fileta z indyka

20 dkg pieczonej karkówki

10 dkg sera Camembert

10 dkg wędzonego oscypka

20 dkg chudego twarogu

7 dkg cebuli

2 jajka

¾ szkl bułki tartej

½ łyżeczki suszonego rozmarynu

¼ łyżeczki słodkiej mielonej papryki

½ łyżeczki granulowanego czosnku

szczypta suszonego oregano

Mięsa i sery oraz cebulę  mielimy maszynką o średnim sicie. Dodajemy pozostałe składniki i wyrabiamy masę (o konsystencji miękkiej plasteliny). Formujemy kulki i gotujemy w parowacze przez 30 minut.

Smacznego!

file1258475886



Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.