Pulpety na gorąco duszone w kapuście

24 września 2013, dodał: Gad
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

głowka kapusty

30dag.cienkiej kiełbasy

25dag pieczarek

1 cebula

listek laurowy

łyżka smalcu

na pulpety:

50dag.mięsa mielonego

1/2 cebuli

1 jajko

3 łyżki bułki tartej

mąka

sól

pieprz

Przygotowanie:

Kapustę poszatkować, zalać wodą i  gotować. Pieczarki umyć, pokroić w plastry, dodać do kapusty. Cebulę drobno posiekać i przesmażyć na smalcu z pokrojoną w kostkę kiełbasą. Posolić. Dodać liść laurowy i gotować. Do mięsa mielonego dodać tartą bułkę i drobno pokrojoną cebulę . Doprawić do smaku. Z masy mięsnej formować pulpety obtaczać w mące i układać na kapuście. Dusić na wolnym ogniu pod przykryciem ok 10 min i odwrócić. Dusić następne 10min. Na koniec wymieszać i doprawić do smaku.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Nietypowa aranżacja biura - jak sąd…
Nietypowa ale praktyczna aranżacja biura może być jak najbardziej. Podoba mi się!
"nocne marki" - dozwolone po 22 :)
Ja bardzo późno chodzę spać, więc zanim zasnę co nie mam z tym...
Depilacja-co najlepsze?
Depilatory laserowe są bardziej precyzyjne niż IPL. Wielu ekspertów uznaje, że jest to najskuteczniejsza...
Torebka duża czy mała?
Małe torebki okazują się być świetnym dodatkiem stylizacyjnym. Dla przykładu mała torebka na łańcuszku...