Pulpety drobiowe w sosie pomidorowym

21 marca 2010, dodał: IwonaF
Artykuł zewnętrzny

składniki:

30 dkg piersi z kurczaka

1 średnia cebula

3 ząbki czosnku

1/2 łyżeczki soli

1 szczypta białego mielonego pieprzu

3 łyżki bułki tartej

1 jajko

1 łyżka oleju

Sos:

1 szklanka soku pomidorowego

1 szczypta soli

1 szczypta cukru

1 szczypta pieprzu

Bułka tarta do panierowania

Mięso zmielić wraz z cebulą i czosnkiem. Dodać bułkę, jajko i przyprawy. Dokładnie wyrobić masę, formować z niej kulki, obtaczać je w bułce tartej i obsmażyć na oleju. Następnie wlać sok pomidorowy i wsypać przyprawy. Gotować wszystko przez 15 minut. W razie potrzeby zagęścić sos mąką rozmieszaną z zimną wodą.

file1269187141