Pulpety drobiowe w sosie koperkowym

11 stycznia 2011, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Z reguły wszyscy lubią delikatne pulpety we wszelkich sosach.

Czas :30 minut

Składniki :

  • 30 dag mielonego z drobiu
  • 1 jajko
  • 1/4 szklanki pokrojonego koperku
  • 2 łyżki masła
  • mąka
  • 2 szklanki rosołu drobiowego z kostki
  • 1/4 szklanki słodkiej śmietanki
  • 1 serek topiony kremowy ( 10 dag )
  • 2 łyżki bułki tartej
  • sok z cytryny
  • sól
  • pieprz mielony

Wymieszać mięso z jajkiem  , bułka tartą .Posolić .Dodać odrobinę pieprzu mielonego. Uformować  8 pulpecików .i obtoczyć w mące . Gotować w rosole 20 minut . Wyjąć łyżką cedzakową. W małym garnuszku roztopić masło , wsypać koperek i chwilę smażyć mieszając . Zasypać 2 łyżkami mąki . Zamieszać . Rozprowadzić rosołem w którym gotowały się pulpety ( ok. 1 szklanki )  i śmietanką . Włożyć serek i ogrzewać aż się  roztopi. Doprawić do smaku sokiem z cytryny, szczyptą soli i cukru. Włożyć pulpety i podgrzać .

Podawać z ziemniakami z wody lub ryżem .

file1294782241



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...