Pulpeciki z papryką i makaronem

4 kwietnia 2013, dodał: szynszyla
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

40 dag mielonego mięsa

2 jajka

10 dag cebuli pokrojonej w kostkę

2 łyżki bułki tartej

Sól, pieprz, papryka

2 papryki

1 litr wywaru z kostki bulionowej

20 dag. makaronu

1 ząbek czosnku

2 łyżki masła

2 łyżki mąki

2 łyżki koncentratu pomidorowego

2 łyżki posiekanej pietruszki

Wykonanie:

Mięso mielone wymieszać z jajkiem, połową cebuli, bułką tartą, 4 łyżkami wody i przyprawami. Uformować małe pulpeciki. We wrzącym wywarze ugotować pulpeciki. Makaron gotować przez ok. 12 minut. Przepłukać zimną wodą. Czosnek drobno posiekać.  Na rozgrzanej patelni zeszklić czosnek i resztę cebuli. Dodać mąkę, wywar z pulpecików, przecier pomidorowy i gotować 5 minut. Paprykę pokroić w paski. Dodać do sosu i zagotować. Dodać makaron i pulpeciki. Doprawić do smaku. Gotować ok. 10 minut.

file1364732852



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...