Pulpeciki ryżowe z sosem

16 lipca 2011,
dodał:
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

400 g mielonego mięsa drobiowego

2 marchewki

1 cebula

100 g ryżu naturalnego Kupiec

Składniki na sos:

2 łyżki masła

3 łyżki mąki

pół szklanki śmietanki 12 %

szczypta soli

Wykonanie:

Sos – na patelni rozgrzać masło, wsypać mąkę, wymieszać, smażyć aż mąka nabierze jasnozłotego koloru. Następnie mieszając wlać śmietankę, przyprawić solą. Gotować chwilę na małym ogniu. Przecedzić, usuwając ewentualne grudki.

Pulpeciki – ryż gotować w wodzie ok. 10 min. Dobrze odcedzić. Marchew zetrzeć na grubej tarce , cebulę pokroić w kostkę. Wymieszać warzywa z mięsem mielonym i ryżem, przyprawić solą. Formować okrągłe pulpeciki, lekko przyrumienić je z obu stron na masełku. Przełożyć do naczynia żaroodpornego , zalać przygotowanym wcześniej sosem i dusić ok. 30 -40 min:)

Smacznego:)

file1310853016



Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.