Pudding z truskawkami

3 czerwca 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Pudding z truskawkami – dieta ryżowa

Składniki:
60 g ryżu abrorio lub jaśminowego
250 ml mleka (lub pół na pół z wodą)
łyżeczka cukru lub więcej do smaku
kilka truskawek
40 ml jogurtu 0%.

Przygotowanie:
W garnku zagotować mleko, wsypać ryż i cukier. Gotować pod przykryciem na małym ogniu, ok. 30-40 min. Gdy ryż wchłonie cały płyn i jest miękki dodać jogurt, zestawić z ognia, przykryć i pozwolić mu się wchłonąć. Na dnie salaterki rozłożyć przekrojone na pół truskawki, na nie rozłożyć ryż. Wierzch udekorować truskawkami. Można podawać z cynamonem lub gorzkim kakao.



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...