Pudding z truskawkami

3 czerwca 2010,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Pudding z truskawkami – dieta ryżowa

Składniki:
60 g ryżu abrorio lub jaśminowego
250 ml mleka (lub pół na pół z wodą)
łyżeczka cukru lub więcej do smaku
kilka truskawek
40 ml jogurtu 0%.

Przygotowanie:
W garnku zagotować mleko, wsypać ryż i cukier. Gotować pod przykryciem na małym ogniu, ok. 30-40 min. Gdy ryż wchłonie cały płyn i jest miękki dodać jogurt, zestawić z ognia, przykryć i pozwolić mu się wchłonąć. Na dnie salaterki rozłożyć przekrojone na pół truskawki, na nie rozłożyć ryż. Wierzch udekorować truskawkami. Można podawać z cynamonem lub gorzkim kakao.



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...