Pudding z truskawkami

3 czerwca 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Pudding z truskawkami – dieta ryżowa

Składniki:
60 g ryżu abrorio lub jaśminowego
250 ml mleka (lub pół na pół z wodą)
łyżeczka cukru lub więcej do smaku
kilka truskawek
40 ml jogurtu 0%.

Przygotowanie:
W garnku zagotować mleko, wsypać ryż i cukier. Gotować pod przykryciem na małym ogniu, ok. 30-40 min. Gdy ryż wchłonie cały płyn i jest miękki dodać jogurt, zestawić z ognia, przykryć i pozwolić mu się wchłonąć. Na dnie salaterki rozłożyć przekrojone na pół truskawki, na nie rozłożyć ryż. Wierzch udekorować truskawkami. Można podawać z cynamonem lub gorzkim kakao.



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.