Pudding z mango

3 czerwca 2010,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Pudding z mango – dieta ryżowa

Składniki:
2 szklanki kleistego ryżu tajskiego
1 i 1/4 szklanki mleczka kokosowego z puszki
szczypta soli
2 łyżki słodziku
2 duże dojrzałe mango obrane i pokrojone na cząstki

Przygotowanie:
Tajski ryż, zalać zimną wodą, odstawić na godzinę, a następnie osączyć. Przełożyć do garnka, wlać mleko, dodać sól, słodzik oraz 1 i 1/4 szklanki wody. Wymieszać, zagotować, zmniejszyć ogień. Gotować bez przykrycia około 8-10 min., aż ryż wchłonie cały płyn. Zdjąć z ognia, przykryć i odstawić na 5 min. Przełożyć ryż do miseczki, gotować na parze przez 15-20 min., aż ryż będzie miękki. Gotowy ryż przełożyć do porcjowych miseczek. Ostudzić do temperatury pokojowej, podawać z mango.



FORUM - bieżące dyskusje

Domy modułowe - opinie
Na pewno elewacja zniszczy się warunkami pogodowymi, a czy będzie dalej miała właściwości termoizolacyjne...
Egzotyczne zwierzęta w domach?
Ktoś podobno trzymał krokodyla w wannie, co trzeba mieć w głowie żeby...
Przewożenie dziecka w taksówce
Ogólnie fotelik daje dobre zabezpieczenie dziecku, więc nie warto tu ryzykować jego brakiem.
Modny manicure na imprezę
Ja wybieram zawsze klasyczny, beżowy.