Pudding z mango

3 czerwca 2010,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Pudding z mango – dieta ryżowa

Składniki:
2 szklanki kleistego ryżu tajskiego
1 i 1/4 szklanki mleczka kokosowego z puszki
szczypta soli
2 łyżki słodziku
2 duże dojrzałe mango obrane i pokrojone na cząstki

Przygotowanie:
Tajski ryż, zalać zimną wodą, odstawić na godzinę, a następnie osączyć. Przełożyć do garnka, wlać mleko, dodać sól, słodzik oraz 1 i 1/4 szklanki wody. Wymieszać, zagotować, zmniejszyć ogień. Gotować bez przykrycia około 8-10 min., aż ryż wchłonie cały płyn. Zdjąć z ognia, przykryć i odstawić na 5 min. Przełożyć ryż do miseczki, gotować na parze przez 15-20 min., aż ryż będzie miękki. Gotowy ryż przełożyć do porcjowych miseczek. Ostudzić do temperatury pokojowej, podawać z mango.



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...