Pudding wioseny

19 czerwca 2009, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • 2 laski rabarbaru
  • 1/2 szklanki cukru
  • 2 goździki
  • szklanka soku jabłkowego
  • szklanka kaszy manny
  • sos jogurtowy, mandarynka

do naczynia emaliowanego wlać 4 szklanki wody, dodać cukier, goźdzkiki, mieszać, dodać pokrojony w kostkę rabarbar, zagotować. Na gotujący się rabarbar sypać cały czas mieszając kaszę mannę. Gdy zgęstnieje zmniejszyć ogień i gotować nadal do miękkości. Pod koniec gotowania dodać sok jabłkowy, dosłodzic do smaku. Z ugotowanej kaszki odrzucić goździki, rozlać do salaterek i ostudzić. Przed podaniem polać sosem jogurtowym i udekorować mandarynką.



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...