Pudding wioseny

Avatar photo
19 czerwca 2009,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • 2 laski rabarbaru
  • 1/2 szklanki cukru
  • 2 goździki
  • szklanka soku jabłkowego
  • szklanka kaszy manny
  • sos jogurtowy, mandarynka

do naczynia emaliowanego wlać 4 szklanki wody, dodać cukier, goźdzkiki, mieszać, dodać pokrojony w kostkę rabarbar, zagotować. Na gotujący się rabarbar sypać cały czas mieszając kaszę mannę. Gdy zgęstnieje zmniejszyć ogień i gotować nadal do miękkości. Pod koniec gotowania dodać sok jabłkowy, dosłodzic do smaku. Z ugotowanej kaszki odrzucić goździki, rozlać do salaterek i ostudzić. Przed podaniem polać sosem jogurtowym i udekorować mandarynką.



FORUM - bieżące dyskusje

Nasze mniejsze i większe kłamstwa:)…
Tak jest chyba najlepiej. Przynajmniej nie ma się później wyrzutów sumienia.
Włókniaki na powiekach
> rosie napisał/a: > Ja bym najpierw leczyla przyczynę czyli insulinoopornosc....Lekarze sami na to nie wpadli...? No...
Nadkwasota
Od mniej więcej roku, może troszkę dłużej, miewam wieczorami zgagę. Pomaga mi zjedzenie kilku...
Włosy wypadają i łamią się... jak s…
Do tego masaż skóry głowy i całego czepca podczas wcierania. Nie każdy pamięta...