Puchar galaretkowy z pianką truskawkową

4 czerwca 2012,
dodał: milady
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • Galaretka na szybko! o smaku truskawkowym Delecta
  • Galaretka na szybko!o smaku cytrynowym Delecta
  • Kilka łyżek mleka skondensowanego słodzonego z puszki
  • Kilka truskawek (świeżych lub mrożonych)

Galaretki rozpuścić w miseczkach wg instrukcji na opakowaniu.
Odstawić do przestygnięcia. Przestudzoną galaretkę truskawkową, ale jeszcze niezżelowaną, wlać do pucharków nachylając je w jedną stronę (ilość galaretki zależy od rozmiaru naczynia w którym będziemy galaretkę podawać), odstawić do lodówki (opierając o coś by nadal była przechylona). Po paru minutach, wyjąć z lodówki i wlać kolejną galaretkę cytrynową nachylając w druga stronę. Znowu wstawić do lodówki. W tym czasie pozostałą galaretkę truskawkową zmiksować z kilkoma łyżkami mleka skondensowanego słodzonego, powstałą masą uzupełnić pucharki.
Na wierz nałożyć zmiksowane truskawki.
Podawać schłodzone.

file1338652143



FORUM - bieżące dyskusje

Tomaszów Mazowiecki
W tym mieście to nie ma szans na normalną pracę - jak jest coś...
Zakazane imiona dla dzieci
Oliwka to dla mnie koszmarne imię -kojarzy się z kosmetykiem ☺
rozstępy w bardzo młodym wieku
Wahania wagi są najgorsze; wtedy skóra rozciąga się i pęka tkanka łączna. ....
Wyjazd na Podlasie
Ostatnio Lubelskie fajnie się promuje w tv, piękne mają tam widoki....