Puchar galaretkowy z pianką truskawkową
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
- Galaretka na szybko! o smaku truskawkowym Delecta
- Galaretka na szybko!o smaku cytrynowym Delecta
- Kilka łyżek mleka skondensowanego słodzonego z puszki
- Kilka truskawek (świeżych lub mrożonych)
Galaretki rozpuścić w miseczkach wg instrukcji na opakowaniu.
Odstawić do przestygnięcia. Przestudzoną galaretkę truskawkową, ale jeszcze niezżelowaną, wlać do pucharków nachylając je w jedną stronę (ilość galaretki zależy od rozmiaru naczynia w którym będziemy galaretkę podawać), odstawić do lodówki (opierając o coś by nadal była przechylona). Po paru minutach, wyjąć z lodówki i wlać kolejną galaretkę cytrynową nachylając w druga stronę. Znowu wstawić do lodówki. W tym czasie pozostałą galaretkę truskawkową zmiksować z kilkoma łyżkami mleka skondensowanego słodzonego, powstałą masą uzupełnić pucharki.
Na wierz nałożyć zmiksowane truskawki.
Podawać schłodzone.