Ptysie faszerowane pasztetem
Ptysie faszerowane pasztetem
Doskonała przekąska .Szybka, efektowna .Można nadziewać różnymi pastami . Zawsze przed Świętami lub imprezami zamawiam sobie i kupuję w prywatnej piekarni puste ptysie .Po imprezie zostaje zwykle dużo różniastych rzeczy które doskonale nadają się na pasty. A wtedy przydają się ptysie .Trzeba tylko pamiętać by przekroić je na połówki gdy są świeże .
Czas : 10 minut
Składniki :
6 ptysi
2 plastry pasztetu
2 kopiaste łyżki majonezu
korniszon do dekoracji
papryka czerwona marynowana do dekoracji
Pasztet utrzeć z majonezem . Nadziewać ptysie .Udekorować .Wierzchy ptysi wsadzić dekoracyjnie w masę z pasztetu.
Można robić farsz ze smażonej lub pieczonej ryby, pieczonego lub gotowanego drobiu, pieczonych mięs , zmielonych wędlin i co tam komu przyjdzie do głowy.
nadesłane: Babciagramolka