Ptysie faszerowane pasztetem

24 sierpnia 2009, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Ptysie faszerowane pasztetem


Doskonała przekąska .Szybka, efektowna .Można nadziewać różnymi pastami . Zawsze przed Świętami lub imprezami zamawiam sobie i kupuję w prywatnej piekarni puste ptysie .Po imprezie zostaje zwykle dużo różniastych rzeczy które doskonale nadają się na pasty. A wtedy przydają się ptysie .Trzeba tylko pamiętać by przekroić je na połówki gdy są świeże .

Czas : 10 minut

Składniki :

6 ptysi
2 plastry pasztetu
2 kopiaste łyżki majonezu
korniszon do dekoracji
papryka czerwona marynowana do dekoracji

Pasztet utrzeć z majonezem . Nadziewać ptysie .Udekorować .Wierzchy ptysi wsadzić dekoracyjnie w masę z pasztetu.
Można robić farsz ze smażonej lub pieczonej ryby, pieczonego lub gotowanego drobiu, pieczonych mięs , zmielonych wędlin i co tam komu przyjdzie do głowy.

 

nadesłane: Babciagramolka