Ptysie

31 stycznia 2010,
dodał: kariana844
Artykuł zewnętrzny

Ciasto: pół szkalnki wody zagotuj z 1/2 kostką masła, aż się rozpusci. Dodaj szkalnkę mąki , szczyptę soli, cukier waniliowy,  mieszaj na malutkim ogniu. Zdejmij z palnika ostudz, pomału dodawaj po jednym jajku(4 jajka). Dokładnie mieszaj. Układaj małe kupki lub wyciśnij ciasto na blachę, piec w piekarniku 30 minut w 200 stopniach. Masa budyniowa: przygotuj budyń waniliowy lub śmietankowy z mlekiem, jak na opakowaniu tylko trochę mniej mleka. W misce rozetrzyj 2 żółtka z 150 gram masła , pomału dodawaj ostudzony budyń, mieszaj.  Gotowy krem nałożyć na dolne części ciasta i przykryć górną częścią ciasta. Można posypać cukrem pudrem.

file1264956947



Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.