Pstrągi tęczowe z grilla

28 października 2009, dodał: IwonaF
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

3 wypatroszone świeże pstrągi (jednakowej wielkości)

18 cieniutkich plastrów wędzonego parzonego boczku

2 łyżki soku z cytryny

½ kostki masła

½ łyżeczki siekanej natki pietuszki

3 ząbki czosnku

½ łyżeczki soli morskiej

1 łyżeczka przyprawy do ryb

1 łyżeczka mielonego białego pieprzu

Wykonanie:

Pstrągi dokładnie myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Wnętrza skrapiamy sokiem z cytryny i posypujemy przyprawą do ryb. Czosnek bardzo drobno siekamy, ucieramy z masłem, solą, pietruszką i pieprzem. Mieszankę dzielimy na 3 równe części i każdą częścią napełniamy 1 pstrąga.

Każdą rybę obkładamy plastrami boczku, zamykamy w kratce do pieczenia ryb i grillujemy po ok. 10 minut z każdej strony.

Smacznego!

file1256730784



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Nietypowa aranżacja biura - jak sąd…
Nietypowa ale praktyczna aranżacja biura może być jak najbardziej. Podoba mi się!
"nocne marki" - dozwolone po 22 :)
Ja bardzo późno chodzę spać, więc zanim zasnę co nie mam z tym...
Depilacja-co najlepsze?
Depilatory laserowe są bardziej precyzyjne niż IPL. Wielu ekspertów uznaje, że jest to najskuteczniejsza...
Torebka duża czy mała?
Małe torebki okazują się być świetnym dodatkiem stylizacyjnym. Dla przykładu mała torebka na łańcuszku...