Pstrągi tęczowe z grilla
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
3 wypatroszone świeże pstrągi (jednakowej wielkości)
18 cieniutkich plastrów wędzonego parzonego boczku
2 łyżki soku z cytryny
½ kostki masła
½ łyżeczki siekanej natki pietuszki
3 ząbki czosnku
½ łyżeczki soli morskiej
1 łyżeczka przyprawy do ryb
1 łyżeczka mielonego białego pieprzu
Wykonanie:
Pstrągi dokładnie myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Wnętrza skrapiamy sokiem z cytryny i posypujemy przyprawą do ryb. Czosnek bardzo drobno siekamy, ucieramy z masłem, solą, pietruszką i pieprzem. Mieszankę dzielimy na 3 równe części i każdą częścią napełniamy 1 pstrąga.
Każdą rybę obkładamy plastrami boczku, zamykamy w kratce do pieczenia ryb i grillujemy po ok. 10 minut z każdej strony.
Smacznego!