Pstrąg z warzywami

6 stycznia 2009, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

1) 4 pstrągi wypatroszone
2) pęczek włoszczyzny (bez kapusty)
3) 3 jajka
4) 5 dag masła
5) łyżka natki pietruszki posiekanej
6) sól, pieprz, ziele angielskie

Rybę oczyść, umyj, odetnij łeb, usuń płetwy i ości, poporcuj, posól.
Włoszczyznę zetrzyj na tarce o grubych oczkach, na dno naczynia żaroodpornego ułóż połowę masła pokrojonego w piórka, posyp włoszczyzną, dodaj przyprawy, na akiej „kołderce” połóż rybę. Wstaw naczynie do nagrzanego piekarnika 180 C na około 35 minut. Co jakiś czas rybe polewaj stopionym masłem. Ugotuj jaja na twardo, pokrój w kostkę. Gotowa upieczoną rybę posyp jajkami i natką pietruszki. Można serwować z ziemniakami z wody posypanymi koperkiem .

 



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...