Pstrąg z warzywami

6 stycznia 2009,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

1) 4 pstrągi wypatroszone
2) pęczek włoszczyzny (bez kapusty)
3) 3 jajka
4) 5 dag masła
5) łyżka natki pietruszki posiekanej
6) sól, pieprz, ziele angielskie

Rybę oczyść, umyj, odetnij łeb, usuń płetwy i ości, poporcuj, posól.
Włoszczyznę zetrzyj na tarce o grubych oczkach, na dno naczynia żaroodpornego ułóż połowę masła pokrojonego w piórka, posyp włoszczyzną, dodaj przyprawy, na akiej „kołderce” połóż rybę. Wstaw naczynie do nagrzanego piekarnika 180 C na około 35 minut. Co jakiś czas rybe polewaj stopionym masłem. Ugotuj jaja na twardo, pokrój w kostkę. Gotowa upieczoną rybę posyp jajkami i natką pietruszki. Można serwować z ziemniakami z wody posypanymi koperkiem .

 



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....