Pstrąg z orzechowym nadzieniem

9 marca 2011, dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • 4 pstrągi dość duże
  • cytryna
  • 4 gałązki natki pietruszki

marynata: 4 łyżki oliwy, sok z 2 cytryn, roztarty ząbek czosnku, pieprz i sól

farsz: 10 dag orzechów włoskich, cebula, strąg czerwonej papryki, 4 łyżki oliwy, 2 łyżki posiekanej natki, pieprz i sól

Ryby sprawić, zostawiając głowy bez oczu i ogony. W płytkim naczyniu wymieszać składniki marynaty, obtoczyć w niej ryby, przykryć na 4 godziny. Paprykę oczyścić z gniazda nasiennego, pokroić w cienkie plasterki. Cebulkę drobno posiekać, usmażyć na złoty kolor dodać paprykę i posiekane orzechy, mieszając smażyc około 5 minut. Dodać natkę, doprawić do smaku. Zamarynowane rybki wypełnić farszem, pospinać wykałaczkami, ułożyć w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Piec około 30 do 40 minut od czasu do czasu skrapiać marynatą. Podawać gorącą.



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...