Pstrąg z orzechowym nadzieniem

Avatar photo
9 marca 2011,
dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • 4 pstrągi dość duże
  • cytryna
  • 4 gałązki natki pietruszki

marynata: 4 łyżki oliwy, sok z 2 cytryn, roztarty ząbek czosnku, pieprz i sól

farsz: 10 dag orzechów włoskich, cebula, strąg czerwonej papryki, 4 łyżki oliwy, 2 łyżki posiekanej natki, pieprz i sól

Ryby sprawić, zostawiając głowy bez oczu i ogony. W płytkim naczyniu wymieszać składniki marynaty, obtoczyć w niej ryby, przykryć na 4 godziny. Paprykę oczyścić z gniazda nasiennego, pokroić w cienkie plasterki. Cebulkę drobno posiekać, usmażyć na złoty kolor dodać paprykę i posiekane orzechy, mieszając smażyc około 5 minut. Dodać natkę, doprawić do smaku. Zamarynowane rybki wypełnić farszem, pospinać wykałaczkami, ułożyć w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Piec około 30 do 40 minut od czasu do czasu skrapiać marynatą. Podawać gorącą.



FORUM - bieżące dyskusje

jaką wodę pić?
Nie lubisz smaku samej wody? Miałam tak kiedyś, a potem jakoś się przyzwyczaiłam.
Ogólnie o zdrowiu
Witaminka D musi być, do tego B12 i jak czuję się gorzej,...
Problem z włosami
No właśnie, słusznie zauważyłaś Iwonko, że to skład powinien decydować o wyborze suplementu. Zazwyczaj...
Na Jesienne smutki jakie zapachy?
O zapachu prania? :D Brzmi ciekawie. Zawsze lubiłam tę świeżość, jak ktoś w pobliżu...

Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.