Grillowany pstrąg z sokiem z cytryny | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Grillowany pstrąg z sokiem z cytryny

30 maja 2012, dodał: Ksymena
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

świeże pstrągi w odpowiedniej ilości

kilka cytryn pokrojonych w ćwiartki

świeże zioła – np. po gałązce pietruszki, szałwii

Przygotowanie:

Ryby wypatrosz, umyj i natrzyj solą oraz pieprzem. Do brzuszka każdej ryby włóż po jednej gałązce każdego zioła i ćwiartkę cytryny. Oliwę wymieszaj w miseczce z ziołami prowansalskimi. Folię aluminiową nasmaruj oliwą po błyszczącej stronie, połóż rybę i szczelnie ją zawiń. Piecz na grillu po 15 minut z każdej strony.

Podawaj z cytryną do wyciśnięcia.

 



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Jeden komentarz do Grillowany pstrąg z sokiem z cytryny

  1. avatar pastuszek444 pisze:

    lubię pstrągi z piekarnika, ale z grilla jeszcze nie jadłam

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Złomowanie auta
Dziś jest takie zapotrzebowanie na tanie auta że warto je sprzedać całe, np. dla początkującego...
tworzymy opowiadanie - zabawa
.....ale ona natychmiast zaczęła szukać sobie kolejnego męża. ..
Parkiet - trudny wybór
A nie lepsze drewno bez lakieru...?
Oryginalne produkty z Anglii
Poza tym za daleki transport też się płaci wyższą cenę produktów....