Grillowany pstrąg z sokiem z cytryny

Avatar photo
30 maja 2012,
dodał: Ewelina Szadkowska
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

świeże pstrągi w odpowiedniej ilości

kilka cytryn pokrojonych w ćwiartki

świeże zioła – np. po gałązce pietruszki, szałwii

Przygotowanie:

Ryby wypatrosz, umyj i natrzyj solą oraz pieprzem. Do brzuszka każdej ryby włóż po jednej gałązce każdego zioła i ćwiartkę cytryny. Oliwę wymieszaj w miseczce z ziołami prowansalskimi. Folię aluminiową nasmaruj oliwą po błyszczącej stronie, połóż rybę i szczelnie ją zawiń. Piecz na grillu po 15 minut z każdej strony.

Podawaj z cytryną do wyciśnięcia.

 



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....