Pstrąg z grilla

6 kwietnia 2010,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Pstrąg z grilla

Składniki:

4 całe pstrągi, wypatroszone,
gałązka świeżego tymianku
1 średnia czerwona cebula
1 łyżeczka soli
1/2 łyżeczki pieprzu
2 łyżki oliwy z oliwek

Przygotowanie:

Równo podzielić tymianek, cebulę, sól i pieprz na 4 pstrągi (wewnątrz ryby). Natrzeć każdego pstrąga z olejem i odstawić. Obwiązać ryby sznurkiem w celu zabezpieczenia nadzienia. Grillować pstrąga na ruszcie ok. 7 min. z każdej strony.  Usuń sznurek i podawać z ulubionymi warzywami lub owocami (mogą być też grillowane).



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...