Pstrąg nadziewany natką pietruszki

13 września 2012,
dodał: Magda111
Artykuł zewnętrzny
  • składniki na 4 porcje
4  pstrągi

sok z połowy cytryny

2 pęczki natki pietruszki

2 ząbki czosnku

tymianek, estragon

sól i pieprz

125 g masła

3 łyżki oliwy z oliwek

1 kg ziemniaków

  • przepis
Do  naczynia  nalewamy oliwę  z oliwek  , dodajemy  przeciśnięty przez  praskę czosnek,  sok  z  cytryny i  przyprawy ( sól , pieprz,  estragon i  tymianek).

Wypatroszoną rybę , myjemy a następnie  nasączamy ją z każdej  strony w  przygotowanej marynacie.  Do środka pstrąga  wkładamy masło i dużą  ilość posiekanej natki  pietruszki . Rybę zawijamy w folię  aluminiową i  układamy w rozgrzanym  piekarniku . Pieczemy w zależności od wielkości  ryby od 15 do 20 minut.

Ziemniaki  kroimy na  kawałki i obgotowujemy je 5 minut w  wodzie, a  następnie odcedzamy , przyprawiamy tymiankiem , rozmarynem  solą i  pieprzem  i  pieczemy  razem  z rybą ok 20 minut. Danie można  podawać z  różnego rodzaju  surówkami.

file1347521612



FORUM - bieżące dyskusje

jaką wodę pić?
Nie lubisz smaku samej wody? Miałam tak kiedyś, a potem jakoś się przyzwyczaiłam.
Ogólnie o zdrowiu
Witaminka D musi być, do tego B12 i jak czuję się gorzej,...
Problem z włosami
No właśnie, słusznie zauważyłaś Iwonko, że to skład powinien decydować o wyborze suplementu. Zazwyczaj...
Na Jesienne smutki jakie zapachy?
O zapachu prania? :D Brzmi ciekawie. Zawsze lubiłam tę świeżość, jak ktoś w pobliżu...

Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.