Pstrąg koperkowy smażony na maśle

25 sierpnia 2009,
dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Pstrąg koperkowy smażony na maśle

 

Czas : 10 minut + 30 minut w maceracie .

Składniki :
2 filety z pstrąga ( bez skóry )
2 łyżki usiekanego koperku
½ łyżeczki mielonego białego pieprzu
szczypta soli
4 łyżki soku z cytryny
4 łyżki masła
1 łyżka oleju słonecznikowego
2 łyżki mąki

Filety z pstrąga posolić , popieprzyć , posypać koprem i skropić sokiem z cytryny . Zostawić na 30 minut .Obtoczyć w mące i smażyć na rozgrzanym maśle z dodatkiem oleju.

Podawać z sosem koperkowo-winogronowym do ryb.

 

nadesłane: Babciagramolka



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...