Pstrąg koperkowy smażony na maśle

25 sierpnia 2009,
dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Pstrąg koperkowy smażony na maśle

 

Czas : 10 minut + 30 minut w maceracie .

Składniki :
2 filety z pstrąga ( bez skóry )
2 łyżki usiekanego koperku
½ łyżeczki mielonego białego pieprzu
szczypta soli
4 łyżki soku z cytryny
4 łyżki masła
1 łyżka oleju słonecznikowego
2 łyżki mąki

Filety z pstrąga posolić , popieprzyć , posypać koprem i skropić sokiem z cytryny . Zostawić na 30 minut .Obtoczyć w mące i smażyć na rozgrzanym maśle z dodatkiem oleju.

Podawać z sosem koperkowo-winogronowym do ryb.

 

nadesłane: Babciagramolka



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....