Pstrąg faszerowany szpinakiem z suszonymi pomidorami | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Pstrąg faszerowany szpinakiem z suszonymi pomidorami

22 listopada 2012, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki na 2 osoby.:

  • 2 świeże wypatroszone pstrągi
  • 150 g świeżego szpinaku (lub mrożonego w liściach)
  • 3 ząbki czosnku
  • 6 suszonych pomidorów Ponti
  • 20 g pora
  • sól, czarny pieprz
  • olej ryżowy Olitalia
  • sok z cytryny Limmi

Sposób przygotowania:

Pstrągi płuczemy, osuszamy, posypujemy solą i pieprzem, a następnie skrapiamy sokiem z cytryny Limmi i odstawiamy do lodówki na około godzinę. W tym czasie kroimy pora i szklimy go wraz z czosnkiem na oleju ryżowym Olitalia. Dodajemy umyty (lub rozmrożony) szpinak i dusimy całość przez chwilę, mieszając od czasu do czasu. Następnie dodajemy suszone i pokrojone w kostkę pomidory Ponti, doprawiamy całość solą i pieprzem. Wyjęte z lodówki ryby nadziewamy farszem szpinakowym, wedle uznania możemy też natrzeć pstrągi ulubionymi ziołami, np. tymiankiem, rozmarynem oraz posypać kolorowym pieprzem. Ryby pieczemy w rozgrzanym piekarniku lub grillujemy na specjalnie przeznaczonej do tego patelni przez ok. 15-20 minut. Pstrągi podajemy skropione sokiem z cytryny w towarzystwie złocistych ziemniaczków i pożywnej surówki ze świeżych warzyw. Smaczny sposób na lekki obiad.

Smacznego!

www.index-food.pl



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Tabletka "po" od 15 roku życia
Dla mnie seks 15 latki jest czymś niepojętym, przeraża mnie to! ale teraz...
Błędy w komunikacji - 12 zdań, któr…
Będąc w związku trzeba wręcz należy rozmawiać. Nie tylko o problemach, bo te bardzo...
Podwyżka renty socjalnej
Uważam, że skutki podniesienia renty socjalnej będą korzystne społecznie. Grupa osób najbardziej w...
Złomowanie auta
Też tak myślę, że dzisiaj każdy patrzy gdzie kupić coś taniej tym bardziej...