Pstrąg bazyliowy

23 marca 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki:grouper_pesto-la

1 szklanka świeżych liści bazylii
1/4 filiżanki startego świeżego parmezanu
1/2 łyżeczki startej skórki i świeży sok z limonki
1 1/2 łyżki oliwy z oliwek
1/8 łyżeczki soli
3 ząbki czosnku
4 filety pstrąga
1/2 łyżeczki soli
1/4 łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu

Przygotowanie:

Wymieszać bazylię, parmezan, sok i skórkę z limonki, oliwę, sól, czosnek. Pozostawić na 10 min. Rybę  posypać solą i pieprzem. Smażyć lub grillować filety ok. 4 min. z każdej strony. Podawać z pastą z bazylii.



FORUM - bieżące dyskusje

Inhalacje
Jesteśmy w końcu po leczeniu i mam nadzieję, że w to już naprawdę koniec...
Leczenie kanałowe zębów w Warszawie…
Co do leczenia kanałowego zębów mam nieco wątpliwości czy aby powinno się...
Ładowanie aut elektrycznych - gdzie…
Ostatnio zauważyłam, że przy marketach są masowo instalowane takie stacje, można iść...
Najbliższa przyszłość...
U mnie najbliższa przyszłość to załatwienie ważnych spraw formalnych, muszę z tym zdążyć przed majem.