Pstrąg bazyliowy

23 marca 2010,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki:grouper_pesto-la

1 szklanka świeżych liści bazylii
1/4 filiżanki startego świeżego parmezanu
1/2 łyżeczki startej skórki i świeży sok z limonki
1 1/2 łyżki oliwy z oliwek
1/8 łyżeczki soli
3 ząbki czosnku
4 filety pstrąga
1/2 łyżeczki soli
1/4 łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu

Przygotowanie:

Wymieszać bazylię, parmezan, sok i skórkę z limonki, oliwę, sól, czosnek. Pozostawić na 10 min. Rybę  posypać solą i pieprzem. Smażyć lub grillować filety ok. 4 min. z każdej strony. Podawać z pastą z bazylii.



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....