Przyprawa warzywna do potraw – Vegeta z Podravki – opinia

21 marca 2013, dodał: Veronme
Artykuł zewnętrzny

Podczas przygotowywania potraw potrzebujemy kilku przypraw. Najbardziej uniwersalną przyprawą jest pieprz i sól. Jednak dzięki dodatku odrobiny pieprzu i szczypty soli nie podkreślimy wspaniale smaku mięsa, zupy czy warzyw. Dobrze jest urozmaicać swoje menu i swoje smaki. Ja tak właśnie robię… dzięki przyprawie warzywnej do potraw  firmy Podravka.

PODRAVKA jest jednym z największych producentów wyrobów spożywczych w Europie Środkowo – Wschodniej, a jej produkty można znaleźć na wszystkich kontynentach, w ponad 40 krajach świata. Firma posiada w swojej ofercie szeroką gamę produktów: przetwory mięsne, dania gotowe, dodatki do potraw, odżywki dla dzieci, słodycze oraz napoje. Najważniejszą i najbardziej znaną w Polsce marką Podravki jest VEGETA – oryginalny i uniwersalny dodatek do potraw, który już od 45 lat zajmuje szczególne miejsce w kuchniach świata.

Skład vegety wygląda następująco: sól kuchenna, suszone warzywa 15,5% (marchew, pasternak, ziemniaki, cebula, seler, natka pietruszki), wzmacniacze smaku (glutaminian sodu, inozynian disodowy), cukier, przyprawy, skrobia kukurydziana, barwnik (ryboflawina).

Podczas testowania tego produktu, usłyszałam wiele pozytywnych, ale także negatywnych zdań na temat tej przyprawy. Że nie zdrowa, że za słona… ohydna, nie dobra i w ogóle nie nadaje się do kuchni. Każdy ma prawo do własnego zdania. Ja natomiast oceniam ten produkt wysoko, gdyż nie jem go kilogramami. Nadaje smak potrawie. Może skład nie jest rewelacyjny, ale kto nie miał tej przyprawy nigdy w domu? Kto nie dodał jej do potraw mięsnych, warzywnych czy innych? Jest to z całą pewnością najlepsza przyprawa tego typu i nie zamieniłabym na nic innego.

VEGETA szybko przyjęła się na rynku, a jej obecność w ponad trzydziestu krajach świata świadczy o jej jakości i specyfice tego wyrobu, zaś sama nazwa stałą się synonimem przyprawy do potraw. Mimo ostrej konkurencji i ciągłych prób podrabiania VEGETY, jej sprzedaż i popularność nadal rosną. Vegeta jest znana i lubiana na polskim rynku od ponad 28 lat. To oryginalna i uniwersalna przyprawa do potraw, której nie dodaje się chyba tylko do lodów.

Vegeta ma duże zastosowanie w kuchni co jest jej wielkim plusem. W umiarkowanych ilościach jest idealna i na pewno nieraz jeszcze do niej wrócę. Najważniejsze, by wiedzieć jak doprawić posiłek. Wtedy sukces gwarantowany.

Z dostępnością przyprawy nie ma problemu. Do kupna w każdym większym i mniejszym sklepie.
Tymczasem zapraszam na stronę internetową firmy Podravka: http://podravka.pl/

www.corculinari.pl