Kamis
Przyprawa do bigosu
Skład: papryka słodka, gorczyca biała, kolendra, kminek, ziarno gryki, koper włoski, jałowiec, liscie laurowe, rozmaryn, chili, kurkuma, grzyby (borowiki i podgrzybki), cukru, soli i glutaminianu sodu (wzmacniacz smaku).
Przyprawa do bigosu nadaje potrawie bardzo wyrazistego smaku, dla mnie aż zbyt ostrego, ale zwykle jem bardzo łagodne potrawy.
Zdecydowanie dla amatorów wyrazistych smaków.
Polecam ją, np. do żeberek w kapuście kiszonej.
Testowała:
Agnieszka – blog założyłam niedawno, aby dzielić się moimi spostrzeżeniami na temat kosmetyków kolorowych, pielęgnacyjnych i perfum (bez których nie wyobrażam sobie życia. Nic tak nie poprawia mi humoru jak kilka kropel dobrych perfum, staranny makijaż i wypielęgnowana skóra. Na blogu staram się zamieszczać informacje, o których sama chciałabym się dowiedzieć przed zakupem danego produktu. Adres mojego bloga, na który bardzo zapraszam: http://kolorowoipachnacowkuchni.blogspot.com/