URODA I ZDROWIE

Przy jednym stole – Aneta i Jan Kuroniowie

10 listopada 2020, dodał: Redakcja

Mimo że nadal wielu osobom trudno wyobrazić sobie polską kuchnię bez mięsa, przybywa na wielu zwolenników potraw bezmięsnych. I choć schabowy, pierogi z mięsem czy śledź nadal goszczą na polskich stołach, coraz częściej trafiają tam ich wegańskie odpowiedniki. Rezygnacja z mięsa nie jest już przejawem wpisywania się w modę, ale globalnym trendem.

przy jednym stole

 

Tegoroczne raporty GUS potwierdzają systematyczne, kilkuprocentowe zmiany, polegające na spadku spożycia mięsa na statystycznego Polaka. Badanie „Nawyki żywieniowe Polaków w czasie izolacji społecznej podczas epidemii koronawirusa” przeprowadzone na zlecenie firmy Upfield w czerwcu 2020 r., pokazują wręcz, że ponad 40% Polaków zmieniło swoje nawyki w czasie izolacji społecznej spowodowanej pandemią.

Ponieważ jednak zmiany nie chodzą parami zdarza się bardzo często, że pod jednym dachem mieszkają klasyczni mięsożercy i zwolennicy roślin jadalnych.

Tak jest w przypadku Anety i Jaśka Kuroniów, których książka Przy jednym stole trafi do księgarń 13 listopada.

A w niej 100 przepisów na potrawy, odzwierciedlające ich podejście do gotowania: wspólny stół, na którym mieszczą się dania i z mięsem i bez niego.

 

 

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0




loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Łysienie u kobiet - fakty i mity
Najpierw warto zastanowić się, jaka może być przyczyna wypadania włosów, a później można probować...
Fitness w domu
Na youtube są fajne filmiki jak ćwiczyć w domu, polecam
Moda na kosmetyki indyjskie?
Mam mydełko indyjskie, nawet fajny zapach, ale słabo się pieni.. Drugi raz nie kupię.
Sklepy z tańszymi świecami zapachow…
Ostatnio odkryłam aromatekę