Przepis na zdrowy kisiel
Artykuł zewnętrzny
1 butelka soku Rembowskich, 1 duża łyżka stołowa mąki ziemniaczanej,
Wykonanie: odlać z butelki 1/3 soku i zmieszać z mąką ziemniaczaną. Resztę soku wlać do garnka podgrzać i na gotujący sok wlać mieszankę soku z mąką ziemniaczaną, zamieszać kisiel jest gotowy.
Skład: sok jabłkowy, sok z czarnego bzu z Domu Rembowskich (12%)
wartość odżywcza w 100g produktu:
białko: ok 0,1g
tłuszcze: ok. 0,05g
węglowodany: od 8g do 13g
wartość energetyczna w 100g produktu:
od 32 kcal (133,98 kJ)
do 52 kcal (217,71 kJ
mała butelka: 250 ml
Produkty potrzebne do zrobienia kisielu dostępne w Wasz Sklep Zdrowa Tradycyjna i Ekologiczna Żywność ul. Kszykowa 20 Warszawa
http://www.waszsklep.com.pl