Przepis na słodki, karaibski drink na karnawał

10 lutego 2014, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

drink karnawałowy_Diamant

Rozsmakuj się egzotycznym drinkiem o iście karaibskim smaku. Ten przepyszny i słodki napój na bazie ananasa, kokosu i rumu jest bardzo lubiany szczególnie przez kobiety. Oprócz rozkosznego smaku koktajl także pięknie wygląda. Podawany w atrakcyjnym szkle i bursztynowym mieszadełkiem Kandisstick tworzy nieodpartą pokusę.

Składniki drinka:

40g Cukru trzcinowego DIAMANT Dry Demerara
250g mleka kokosowego
150g jasnego rumu
200g świeżego ananasa
100g kostek lodu
Dekoracja:
Kandisstick DIAMANT bursztynowy
4 kawałki ananasa

Wykonanie przepisu:
Cukier trzcinowy, mleko kokosowe, rum, ananas i kostki lodu umieścić w stacjonarnym blendrze lub robocie kuchennym. Miksować przez około 1 minutę, do momentu powstania jednolitej masy. Przelać do czterech wysokich szklanek. Można udekorować kawałkami ananasa. Podawać z Kandisstickami DIAMANT do dekoracji i możliwości indywidualnego dosłodzenia drinków.

Więcej na: www.diamant.pl i www.facebook.com/diamantowa.kuchnia