Przepiórki – jak przyrządzić – przepis

28 kwietnia 2017, dodał: Redakcja

Przepiórka ma szlachetne, delikatne i zdrowe mięso na bazie, którego możemy przygotować kilka smacznych potraw np. na wykwintną ucztę! Choć trudno dostępna, warto ją zdobyć! Przepyszny, lekki rosół z przepiórki to idealne danie dla malucha i chorego – natychmiast stawia na nogi.

_Mój Ulubiony i przepiórki

Dzisiaj prezentujemy przepis, w którym twarożek Mój Ulubiony występuje w towarzystwie pieczonych przepiórek i rzepy arbuzowej. To smakowite danie, którego nie należy się bać, ponieważ smakuje wyśmienicie, a jego wygląd robi wrażenie. Jeśli szykujecie wystawne przyjęcie przepiórka z twarożkiem to doskonały wybór! Do dzieła.
Pieczone przepiórki z twarożkiem i rzepą arbuzową
czas przygotowania: 1,5 h, 4 porcje

Sposób wykonania:

Mój Ulubiony i przepiórki _
Przepiórki myjemy, osuszamy i nacieramy solą i papryką. Tak przygotowane mięso odstawiamy na 30 min. Po tym czasie obsmażamy przepiórki na patelni na łyżce masła i przekładamy do brytfanki. Na patelnię, na której smażone były przepiórki, wlewamy sok z jabłek i dodajemy imbir uzyskując w ten sposób sos potrzebny do podlewania pieczonego mięsa. Przepiórki pieczemy 30 min w temp 170° C często polewając otrzymanym sosem. Upieczone przepiórki wyjmujemy z brytfanny i zabezpieczamy przed wystygnięciem. Sos, powstały podczas pieczenia, przecedzamy do garnuszka, dodajemy cydr, redukujemy zmniejszając objętość o 1/3, po czym zagęszczamy sos dodając 100 g twarożku „Mój ulubiony”. Doprowadzamy do wrzenia. Rzepę obieramy, kroimy w cieniutkie plastry na mandolinie. Wodę, cytryny, sól i rozgniecione ziarenko kardamonu mieszamy i zalewamy rzepę i odstawiamy na kilka godzin. W garnku zagotowujemy wodę, solimy i blanszujemy umyte i przycięte broccolini przez 2 min. Polewamy roztopionym na patelni masłem. 200g twarożku „Mój ulubiony” umieszczamy w dużym, szerokim słoju i podwędzamy go drewnem jabłoni za pomocą smoking gum. Przepiórki serwujemy z plastrami rzepy, sosem i broccolini z dodatkiem wędzonego twarożku.•
„Mój Ulubiony”
Twarożek kanapkowo-sernikowy to naturalny twaróg o śmietankowym, wyśmienitym smaku i gęstej, jednolitej konsystencji. Bez konserwantów, substancji zagęszczających i stabilizatorów. Technologia produkcji gwarantuje zachowanie najcenniejszych składników mleka tj. białko, wapń i witaminy z grupy B. Doskonały do kanapek, może stanowić również podstawę dla past kanapkowych, dipów, deserów
i ciast. Przeznaczony do wypieków serników, nie wymaga dodatku tłuszczu. Dostępny w trzech gramaturach: 200g, 450g i 1kg.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

2 komentarzy do Przepiórki – jak przyrządzić – przepis

  1. avatar Beata pisze:

    A co z tą rzepką z lodówki? ??? Bo nie rozumiem co ma być blanszowane przez 2 minuty????

  2. avatar Kaprysna pisze:

    oj nigdy nie jadłam, słyszałam że to suche łykowate mięsko, trzeba specjalisty żeby to dobrze przygotować aby było smaczne:)

Dodaj komentarz


Aleja handlowa

Modelujące talię, wygładzające linię bioder
Cena:
45 zł
Skuteczny demakijaż z olejkiem herbacianym i olejkiem z orzechów macadamia
Cena:
36 zł
Skutecznie nawilża, pielęgnuje i odżywia skórę, łagodzi podrażnienia
Cena:
98 zł
Oryginalna forma i intrygujący efekt świetlny - teraz w promocyjnej cenie!
Cena:
699 zł
Technologia ŻYWEJ WODY
Cena:
290 zl
Piękne włosy, skóra i paznokcie
Cena:
99
STOP

FORUM - bieżące dyskusje

Jak leczyć AZS?
używałaś może krochmalu do kąpieli? Jak ja się cieszę, że na niego trafiłam....
Atopowe zapalenie skóry - nowe leki…
Próbowałyście krochmalu? Mój mały atopik to nie raz ma kąpiel z jego dodatkiem, fajnie...
Coraz częstsze bóle nóg
czeste bóle nóg to juz może być zapowiedź zylaków, też tak miałam przez...
wzdęcia
Fakt, przy nawracających często wzdęciach warto udać sie do lekarza.