Przekładańce z bakłażanów na gorąco

26 września 2013,
dodał: Gad
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

4 bakłazany

8 pomidorow

szklanka oliwy

2 ząbki czosnku

3/4 szkl. octu winnego

1/2 szklanki startego parmezanu

pieprz

Przygotowanie:

Czosnek obieramy i miażdżymy,łączymy z oliwą i octem winnym i przygotowujemy sos.Bakłażany kroimy na plastry i marynujemy w sosie przez 3 godziny.Pomidory sparzamy,obieramy ze skórki i kroimy na plastry.Na plastry bakłażanów kładziemy plastry pomidora i każdą warstwę posypujemy parmezanem i pieprzem.Wkładamy do naczynia żaroodpornego i zapiekamy w temp.160 stopni przez pół godziny.Podajemy na gorąco.



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....