Przekładańce z bakłażanów na gorąco

26 września 2013, dodał: Gad
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

4 bakłazany

8 pomidorow

szklanka oliwy

2 ząbki czosnku

3/4 szkl. octu winnego

1/2 szklanki startego parmezanu

pieprz

Przygotowanie:

Czosnek obieramy i miażdżymy,łączymy z oliwą i octem winnym i przygotowujemy sos.Bakłażany kroimy na plastry i marynujemy w sosie przez 3 godziny.Pomidory sparzamy,obieramy ze skórki i kroimy na plastry.Na plastry bakłażanów kładziemy plastry pomidora i każdą warstwę posypujemy parmezanem i pieprzem.Wkładamy do naczynia żaroodpornego i zapiekamy w temp.160 stopni przez pół godziny.Podajemy na gorąco.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz