Przekąska z dodatkiem mniszka lekarskiego

20 maja 2011, dodał: Mysiunia
Artykuł zewnętrzny

Porcja dla 1 osoby.

  • 1 wafel kukurydziany extra cienki Good Food
  • 1 serek wiejski
  • 4 rzodkiewki
  • szczypiorek
  • 5-6 młodych liści mniszka lekarskiego
  • sól
  • pieprz

Liście mniszka myjemy, a następnie wkładamy do miski z osoloną, zimną wodą i pozostawiamy na 10 – 15 minut. W ten sposób listki utracą smak goryczki. Do serka wiejskiego dodajemy posiekany drobno szczypiorek oraz pokrojoną w talarki rzodkiewkę. Liścia mniszka lekarskiego rwiemy w  rękach na małe kawałki (grubsze częsci łodyżki można odrzucić). Całość doprawiamy do smaku pieprzem i mieszamy. Dogryzamy waflem Good Food.

file1305896699